Anne Larsen opskrifter

Sauterede rødder, kål og krydderurter


Anne Larsen’s opskrift på sauterede rødder, kål og krydderurter

Til 4 personer
Tid: 30 minutter

INGREDIENSER:

  • 600 g blandede friske rodfrugter: gulerødder, pastinakker, persillerødder og rødbede
  • 1 bdt. palmekål
  • En lille håndfuld af hver af krydderurterne: oregano, timian og basilikum
  • 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • Evt. presset hvidløg
  • Evt. ¼-1/2 tsk. stødte chiliflager
  • 1 citron

TILBEREDNING:

  1. Gør rødderne i stand. Skræl dem, vælg først de hvide – pastinakker og persillerødder, så gulerødderne og til sidst rødbederne.
  2. Skær bunden af palmekålen og skær nu bladene frie fra midterstrengen. Skær kålbladene i mindre stykker. Skyl dem grundigt og slyng dem tørre.
  3. Gør krydderurterne i stand, skyl og slyng dem rene og tørre.
  4. Varm olien op på en pande, steg rødderne, først ved høj varme, færdige ved middelvarme. Når der er gang i varmebehandlingen af rødderne, og de tager lidt farve, kommes kålen ved, sammen med evt. hvidløg og chili. Steg og vend. Kom krydderurterne ved. Krydr med salt og peber. Smag til.
  5. Lige inden servering, dryppes rødderne og kålen med citronsaft.

Kan spises alene med revet parmesanost. Som vegetarret. Eller til fisk, fjerkræ eller kød. Se det som de mørke måneders salat.

image_print