Anne Larsen opskrifter

Rød vinaigrette med skalotteløg, purløg og ingefær

En portion, svarer til ca. 17-18 portioner á en spiseskefuld (15 ml)

Tid: 5 minutter
Laves til formålet, måltidet, hvis der er en rest, stil den på køl, olivenolien vil størkne (rapsolie gør ikke), men det tager kun kort tid, før olivenolien er flydende igen. Men undgå purløg, hvis den er til flere dage, og drys i stedet purløg på salaten og dryp med dressingen …

  • O,5 dl rødvinseddike
  • 2 spsk. fintskåret skalotteløg
  • 1 tsk. fintrevet ingefær
    Evt. 1 spsk. fintskåret eller tæt klippet purløg
  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Kom eddike, skalotteløg, ingefær, evt. purløg og olie i shakeren – kom olien i og shake. Smag til med salt og peber.

Man kan variere eddiken, og man kan variere oliven – og så kan man tilsætte løg, ingefær, purløg, hvidløg – efter smag og til hvilken ret, dressingen skal passe. I salat, på stegte, bagte eller kogte grøntsager – eller på ’en god bøf’.

image_print