Opskrifter

Find massere af lækre opskrifter fra Anne Larsen.

Sauterede rødder, kål og krydderurter

Anne Larsen's opskrift på sauterede rødder, kål og krydderurter Til 4 personer Tid: 30 minutter INGREDIENSER: 600 g blandede friske rodfrugter: gulerødder, pastinakker, persillerødder og rødbede 1 bdt. palmekål En lille håndfuld af hver af krydderurterne: oregano, timian og basilikum 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie Havsalt og friskkværnet sort peber Evt. presset hvidløg Evt. ¼-1/2 tsk. [...]

Hønsekødssuppe med kylling og rødder

Hønsekødssuppe med kylling og rødder Til 12-16 portioner bouillon, afhængig om det er til suppe, sammenkogt ret eller sauce Tid: 90 minutter INGREDIENSER: 1 kylling Suppevisk af: 2 gule løg, alternativt rødløg 1-2 porer 2 gulerødder 2 persillerødder en blok knoldselleri en bundet buket timian – og/eller rosmarin, dild, bredbladet persille o.a. 8 liter vand, [...]

Kylling med kartofler, porrer, kål og tomater

Kylling med kartofler, porrer, kål og tomater Til 4 personer Tid: 1 time – heraf 40 minutter i ovn (200 grader) INGREDIENSER: 600 g kartofler 1/2 spidskål – rødt, som er anvendt her, alternativt grønt eller anden kål efter årstiden 3 porrer 12 San Marzano tomater, eller andre mindre tomater 600 g kyllingeinderfileter 2 spsk. […]

Oksekødsgryde med kartoffelmos

Oksekødsgryde med kartoffelmos (Stål grydeserie) Til 4 personer Tid: 1 time INGREDIENSER: 100 g bacon 1 rødløg 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie 800 g skært oksekød i tern Hvedemel 1 ds. hakkede tomater 1 dl bouillon 1 rød peberfrugt 250 g brune champignon 3 stk. rosenpaprika, der er den stærke, alternativt den lidt søde: edelsüss eller [...]

Æggekage med bacon, tomater og purløg

Æggekage med bacon, tomater og purløg Til 4 personer Tid: 30 minutter INGREDIENSER: 8 små kogte kartofler med skræl – gerne fra dagen før, aspargeskartofler er fantastiske her 8 skiver håndskåret bacon Et bdt. purløg 4 tomater 8 æg Havsalt og friskkværnet sort peber Ekstra jomfruolivenolie TILBEREDNING: Man kan bage 4 små, 2 halvstore eller [...]

Bearnaisesauce til en god bøf

Bearnaisesauce til en god bøf Til 4 personer Tid: 30 minutter – herunder tomater 10 minutter i ovn (ved 200 grader) INGREDIENSER: 4 tomater Havsalt og friskkværnet sort peber 4 steaks af: mørbrad eller filet Ekstra jomfruolivenolie 2 små smørtern Et lille bdt. rosmarin 300 g grønne bønner Koldpresset rapsolie Bearnaise sauce: 4 æggeblommer 2 […]

Tomattærte

Tomattærte med parmesan og purløg Til 4 personer Tid: 2 timer Ovn: 200 grader i 15 og 30 minutter INGREDIENSER: 100 g smør 200 g hvedemel havsalt 1 æggeblomme 1-2 spsk. vand 250 g små tomater, røde eller blandede farver 4 æg 4 spsk. piskefløde friskkværnet sort peber parmesan et bdt. purløg TILBEREDNING: Smuldr smør i [...]

Pølser, svampe, kartofler, spinat og spejlæg

Pølser, svampe, kartofler, spinat og spejlæg Til 1 person – man kan få plads til flere på en plade, eller man kan have flere plader i gang Tid: 15 minutter INGREDIENSER: 3 små kartofler Ekstra jomfruolivenolie Salt 100 g brune champignon 100 g spinat 1-2 gode pølser 1 æg Friskkværnet sort peber TILBEREDNING: Skrub kartoflerne [...]

Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde Til 4 personer Tid: 10 minutter INGREDIENSER: 600 g bær: jordbær, solbær, brombær, ribs, hindbær, blåbær – du laver selv dit miks ud fra hvad du finder i supermarkedet, hos grønthandleren eller har på dine buske i haven. Gerne alle friske eller et miks af frosne og friske. 1 dl vand 150 [...]

Chokolademuffins med lakrids

Anne Larsen's opskrift på 12 stk. lækre chokolademuffins med lakrids Tid: 1 time – og herefter afkøling Ovn: 180 grader i 40 minutter 300 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 150 g sukker 2 æg 250 g cremefraiche 18%, for mindre fedt en kombination af cremefraiche og skyr Fintrevet citronskal fra en økologisk citron 3/4 dl valnødde-, [...]

Lagkage med karamelcreme og ristede hasselnødder

Lagkage med karamelcreme og ristede hasselnødder Til 12 personer Tid: 8 timer inkl. kogning af kondenseret mælk og afkøling Ovn: 175 grader i 15 minutter. INGREDIENSER: 1 dåse kondenseret mælk 2 lyse bunde: (man kan også bruge købte lagkagebunde fra en god bager eller supermarkedet) 4 æg 150 g sukker 1 stang vanilje 85 g [...]

Gulerodskage med søde striber

Til 12 personer Tid: 2 timer Ovn: 175 grader i en time INGREDIENSER: 200 g rørsukker 4 æg 1 dl akaciehonning 1 stang vanilje 1 spsk. kanel et nip havsalt 1 dl syrnet mælk: kærnemælk, yoghurt, kefir, A38, tykmælk eller skyr 1 dl smeltet smør 300 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 1 tsk. natron 350 [...]