Klassisk grøn salat med skalotteløg

4 personer
Tid: 15 minutter

Ingredienser:
  • 4 hjertesalater
  • 200 g spidskål
  • 1 stort bananskalotteløg
  • 2 citroner
  • 2 avocado
  • 12 cocktail tomater
  • 1 agurk
  • ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • en håndfuld brøndkarse
Tilberedning:
  1. Gør salaterne i stand: skær bunden af, del bladene, skyl dem grundigt og slyng dem tørre. Salat må gerne knase mellem tænderne, men det skal ikke være fordi der er jordrester i. De skal knase fordi de er friske, rene og sprøde. Og tænderne må gerne løbe i vand, når man spiser salat. Men det skal ikke være fordi de ikke er slynget tørre. Det skal være fordi salaten smager godt.
  2. Snit kålen fint på et mandolinjern. Læg det fintsnittede i iskoldt vand i 5 minutter og slyng det tørt.
  3. Pil løget og skær det i små bitte tern.
  4. Filetér citronerne: skær top og bund af. Stil frugten op og skær nu skallen fra oppefra og ned, inklusiv alt det hvide. Skær nu hver filet fri mellem membranerne.
  5. Del avocado hele vejen rundt på langs, vrid, fjern stenen og pil skallen af. Dryp kødet med den citronsaft der er tilbage i de affileterede citroner. Skær kødet i skiver.
  6. Skær tomater i kvarte.
  7. Del agurken på langs, skrab kernerne ud og skær kødet i fine tern.
  8. Fyld din oliespray op med din bedste ekstra jomfruolivenolie. Pump og spray nu salat og kål med olie og drys meget let med salt. Anret salat og kål med agurk, tomat, avocado, skalotteløg, citronfileter og brøndkarse.
image_print