Anne Larsen opskrifter

Klassens time kage med skolekridt

Til 20 personer
Tid: 2 timer
Ovn: 175 grader i en time

INGREDIENSER:

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 stang vanille
  • 4 æg
  • 3 dl kærnemælk
  • 500 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 dl flormelis
  • sort frugtfarve
  • 1 pose skolekridt

TILBEREDNING:

  1. Tænd ovnen – 175 grader.
  2. Smørret skal være blødt og røres med sukker og vanillekorn.
  3. Rør et æg i ad gangen og rør herefter kærnemælken i.
  4. Bland mel med bagepulver og sigt det i det våde element.
  5. Beklæd bradepanden med bagepapir, spray den med nøddeolie eller smør den med smør.
  6. Fyld dejen i og bag kagen i en time.
  7. Lad kagen afkøle.
  8. Rør flormelis med dråber af kogende vand og kom frugtfarve i til en sort glasur. Læg store prikker med glasur og læg et stykke skolekridt i hver prik.
image_print