Anne Larsen opskrifter

Hønsekødssuppe med kylling og rødder

Hønsekødssuppe med kylling og rødder

Til 12-16 portioner bouillon, afhængig om det er til suppe, sammenkogt ret eller sauce
Tid: 90 minutter

INGREDIENSER:

  • 1 kylling
    Suppevisk af:
  • 2 gule løg, alternativt rødløg
  • 1-2 porer
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • en blok knoldselleri
  • en bundet buket timian – og/eller rosmarin, dild, bredbladet persille o.a.
  • 8 liter vand, afhængig af valg af kylling og suppevisk
  • 3 spsk. havsalt
  • 15 sorte peberkorn
  • 3 laurbærblade

TILBEREDNING:

  1. Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.
  2. Kom kyllingen i gryden sammen med suppevisken, hvor løg, porrer, gulerødder, persillerødder, selleri og krydderurter er lagt i istandgjorte.
  3. Dæk med vand, kom salt, peber og laurbærblade ved. Kog i en time. Sluk for blusset og lad suppen trække i en halv time. Smag den til med salt.
  4. Kom et klæde i en si og hæld suppen igennem, lad den afkøle og stil på køl og frys i portioner.
  5. Pil kyllingen.

Suppen: 3-4 dl bouillon, pr. person, revet kogt kyllingekød, gulerødder i tern, persillerødder i tern, grønne ærter, bladselleri – det er dit valg, hvad du vil fylde suppen med af friske grøntsager fra årstiden eller fra frost. Og de skal kun lige koges op i bouillonen, så de stadig har bid.

image_print