Anne Larsen opskrifter

Hjemmelavet pizza

Pizza magaritha – med tomat, løg, ost
4 personer

Tid: 3 timer, incl. hævetid
Ovn: 230 grader i ca. 12 minutter

  • 25 g gær
  • 2,5 dl vand
  • 7 dl durumhvedemel tipo ’00, fåes også i fuldkornsvarianten, og tag den eller tag halvt almindeligt og halvt fuldkorn (integrale)
  • 1 tsk. fint havsalt
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 12 spsk. koncentreret tomatpuré, og det kan enten være fra de små dåser, fra glas eller bedst – den tredobbelte koncentrerede fra tube, du skal bruge et par dåser, et par små glas eller en tube, hvis det er valget
  • 4 tomater
  • 1 rødløg
  • 200 g revet ost: fast gul mozzarella, cheddar, gouda eller anden gul fast ost. Alternativt frisk mozzarella.
  • Friskkværnet sort peber
  • 4 håndfulde rucola
  1. Opløs gøren i 0,5 deciliter af vandet og rør 2 spiseskefuld af melet i. Lad det stå med film over, lunt i 30 minutter.
  2. Rør/ælt det nu med resten af vandet og resten af melet, tilsat salt. Form 4 boller, som lægges til hævning under et fugtigt klæde, lunt i to timer.
  3. Rul bollerne ud. Læg dem på bagepapir.
  4. Pensl eller spray hver pizza med olivenolie rundt i kanten. Smør den med tomatpuré næsten til kanten. Skær tomater i fine skiver og læg dem på tomatpuréen. Skær løg i meget fine skiver og læg fordel disse over tomaterne. Top med ost.
  5. Bag pizzaerne ved 230 grader i ca. 12 minutter. Har du en pizzasten, så brug den i stedet for plade med bagepapir.
  6. Skyl og slyng rucola ren og tør.
  7. Anret pizzaerne med friskkværnet sort peber og rucola.

Tip:
– hvis du kun skal bruge en eller to pizzaer, så kan du sagtens fryse dejen ned i portioner. Det skal gøres efter de to timers hævning. Dejen skal blot tøes op og vækkes til live igen ved stuetemperatur. Du kan også bage et brød af dem, rul ud og pensl med olivenolie og drys med finthakket frisk rosmarin.

image_print