Anne Larsen opskrifter

Hjemmelavede burgere

Opskrift til 4 personer

Tid: 15 minutter

  • 600 g hakket oksekød med lavt fedtindhold
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 4 burgerboller – gerne med lidt fuldkorn, for bedre smag, struktur og mæthed (sundhed)
  • 4 håndfulde salat, her er anvendt frisée, men iceberg er også rigtig dejligt i burgere
  • 4 tomater
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • Tomatketchup
  • Mayonnaise
  • Evt. ovnbagte kartofler, se tip under opskriften
  1. Form 4 bøffer, hak dem, krydr med salt og peber og grill eller steg bøfferne ved høj varme, kort tid, afhængig af kødets kvalitet og af, hvor rødt du ønsker kødet.
  2. Del og lun bollerne.
  3. Skyl og slyng salaten ren og tør.
  4. Skær tomater, agurk og rødløg i skiver. Agurken lidt på skrå.
  5. Smør underbollen med ketchup og anret med salat, kød, mayonnaise (eller din egen signaturdressing: tomatmayonnaise med et twist i den retning, du ønsker den), tomat, agurk, rødløg og mere salat. Læg overbollen på, der også smøres med tomatketchup.
  6. Det er en rigtig god idé at lade de spisende bygge deres egen burger ved bordet.

Tip:
Du kan lave din egen tomatiserede mayonnaise og smage den til, som du har lyst til. I stedet for, som her, hvor tomatketchup og mayonnaise er hver for sig. Rør mayonnaise og tomatketchup, i forholdet 3:1. Smag til med worchestershiresauce, tabasco eller stødte tørrede chiliflager, salt, peber og revet citronskal eller citronsaft. Du kan lave ovnbagte kartoffelstænger til burgeren, enten af søde kartofler eller almindelige kartofler. Eller du kan dele små kartofler i halve eller kvarte. Alle skal gnides med oliven- eller rapsolie, krydres med salt og peber og bages fra 20-30 minutter, til de er gyldne. Ved 200 grader. Vendes undervejs.

image_print