Anne Larsen opskrifter

Amerikanske pandekager med ricotta, banan og blåbær

4 personer
Tid: 30 minutter
Ovn: 100 grader for at holde pandekagerne lune

Ingredienser:

Det tørre element:

  • 1 cup (=2,5 dl=150 g) hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. lyst rørsukker
  • ½ tsk. havsalt
  • 1 stang vanilje

Det våde element:

  • 1 cup (1 bøtte=250 g=2,5 dl) ricotta (italiensk hytteost, findes i supermarkeder)
  • 1 stort æg
  • ½ cup (=1,25 dl) mælk
  • 2 spsk. smeltet smør eller nøddeolie: fx valnødde- eller hasselnøddeolie
  • 1 moden banan
  • smør eller nøddeolie til stegning af pandekagerne
  • 400 g blåbær
  • 4 kviste frisk mynte eller citronmelisse
  • ahornsirup
Tilberedning:
  1. Bland det tørre element med et piskeris i en skål.
  2. Pisk det våde element, til og med bananen, som moses med en gaffel, med et piskeris i en stor skål.
  3. Bland det tørre element i skålen med det våde element.
  4. Steg pandekagerne på en blinispande med høj kant. Panden pensles løbende med smeltet smør eller nøddeolie. Steg på begge sider, omkring 4 minutter i alt.
  5. Læg pandekagerne ud på en bageplade, beklæde med bagepapir, og hold dem lune ved 100 grader.
  6. Pandekagerne kan køles ned og stilles på køl – og varmes op, enten på en pande eller i ovnen.
  7. Pandekagerne anrettes med blåbær og mynte eller citronmelisse. Og så skal ahornsirup’en på bordet.
image_print